1. Startsida
  2. Press
  3. [2021-09-01] Ryska ungdomar fick lära sig om svenska miljölösningar
Nyhet | 2021-09-01
Participants sustainability academy.

Ryska ungdomar fick lära sig om svenska miljölösningar

I augusti arrangerade IVL Svenska Miljöinstitutet och Svenska Institutet en hållbarhetsakademi för ryska ungdomar. Deltagarna fick lära sig mer om svenska lösningar inom bland annat avfallshantering, vattenfrågor och energi.

– Jag känner mig inspirerad av intresset unga människor har när det gäller hållbarhet. Det känns verkligen som att vi har verktygen för att göra positiva förändringar tillsammans, säger Yulia Kovalenko, en av deltagarna i akademien.

Under veckan fick ungdomarna träffa representanter för Svenska Institutet, svenska ambassaden i Moskva, Ikea och IVL Svenska Miljöinstitutet. De fick även besöka en second hand-butik virtuellt, upptäcka hur biogas produceras och se olika typer av vattenrening.

Hållbarhetsakademien har arrangerats två gånger tidigare, då med ungdomar från Kina och Indien, men i år genomfördes den för första gången helt digitalt. Syftet är att sprida information om svenska hållbara lösningar och motivera ungdomarna att använda kunskapen till att skapa förändringar lokalt.

– Det här är ett bra tillfälle för unga människor som är intresserade av de här frågorna att få verktyg för att göra skillnad, säger Aditi Bhasin, projektledare för akademin på IVL Svenska Miljöinstitutet.

Hållbarhetsakademin finansieras av Svenska Institutet och arrangeras av IVL Svenska Miljöinstitutet. De 16 deltagarna valdes ut under våren. De sista dagarna på hållbarhetsakademin deltar även svenska ungdomar. Efter avslutad akademi får deltagarna ett certifikat från IVL.

För mer information om hållbarhetsakademin, kontakta:
Aditi Bhasin, aditi.bhasin@ivl.se, tel. 010-788 67 08

Arkiv för nyheter och pressmeddelanden

Prenumerera på våra nyhetsbrev

Sidan senast ändrad: 2021-09-01

IVL Svenska Miljöinstitutet

Om oss

IVL Svenska Miljöinstitutet är ett oberoende forskningsinstitut med Sveriges bredaste miljöprofil.

Tillsammans med näringsliv, myndigheter och forskningsvärlden driver vi på omställningen till det hållbara samhället – från vetenskap till verklighet.

Följ oss

Ikon med LikedIn
Ikon med twitter
Ikon med facebook

Karriär

© 2023 IVL Svenska Miljöinstitutet AB | Om Cookies | Hantering av personuppgifter

Ikon med kryss
Till toppen