1. Startsida
  2. Press
  3. [2012-06-21] IVL får 10 MSEK till nya innovationer inom kommunal vattenrening
Nyhet | 2012-06-21

IVL får 10 MSEK till nya innovationer inom kommunal vattenrening

IVL Svenska Miljöinstitutet har fått tio miljoner kronor från VINNOVA för att utveckla morgondagens kommunala vattenrening i en ny produktionsanläggning för nyttigheter.

— Ansatsen är att skapa nya innovationer inom kommunal vattenrening för att gå från behandlingsanläggningar för avloppsvatten till produktionsanläggningar för nyttigheter, säger Östen Ekengren, vice vd, IVL Svenska Miljöinstitutet. Målet med projektet är att kommunala anläggningar för avloppsvattenrening ska ge överskottsenergi, kunna återvinna näringsämnen som fosfor och återanvända vattnet. Lösningarna ska implementeras både i Sverige och i andra länder, speciellt i länder där det ofta råder vattenbrist. Hammarby Sjöstadsverk, som ägs av IVL Svenska Miljöinstitutet tillsammans med KTH, kommer att vara en central bas för utvecklingen. Projektet drivs i samarbete med stora och mindre företag samt andra forskningsaktörer. För mer information kontakta Östen Ekengren, 010-788 65 43

Arkiv för nyheter och pressmeddelanden

Prenumerera på våra nyhetsbrev

Sidan senast ändrad: 2020-10-23

IVL Svenska Miljöinstitutet

Om oss

IVL Svenska Miljöinstitutet är ett oberoende forskningsinstitut med Sveriges bredaste miljöprofil.

Tillsammans med näringsliv, myndigheter och forskningsvärlden driver vi på omställningen till det hållbara samhället – från vetenskap till verklighet.

Följ oss

Ikon med LikedIn
Ikon med twitter
Ikon med facebook

Karriär

© 2023 IVL Svenska Miljöinstitutet AB | Om Cookies | Hantering av personuppgifter

Ikon med kryss
Till toppen