1. Startsida
  2. Press
  3. [2011-02-03] IVL leder EU-projekt om hållbar avfallshantering i Östersjöregionen
Nyhet | 2011-02-03

IVL leder EU-projekt om hållbar avfallshantering i Östersjöregionen

Reco Baltic 21 Tech är ett så kallat Interreg-projekt, finansierat av EU, som ska stärka länderna runt Östersjön i deras arbete med hållbar avfallshantering. Projektet kommer att presenteras vid Interreg Forum i Stockholm den 9-10 februari.

Tanken är att Reco Baltic 21 Tech ska utgöra en transnationell plattform för kunskaps-utbyte mellan länderna och att det ska generera innovativa affärsmöjligheter inom miljötekniksektorn. En speciell investeringsmodell för hur myndigheter kan satsa på att förbättra avfallshanteringen och minska relaterade kostnader ska också utvecklas. IVL Svenska Miljöinstitutet leder projektet som involverar ytterligare 13 partner från Litauen, Polen, Tyskland, Vitryssland, Estland, Lettland samt Spanien. Projektet kommer att presenteras vid Interreg Forum III som hålls i Stockholm på Norra Latin den 9-10 februari. Mer information om Interreg Forum finns här . För mer information om projektet, kontakta Åsa Stenmarck

Arkiv för nyheter och pressmeddelanden

Prenumerera på våra nyhetsbrev

Sidan senast ändrad: 2020-10-23

IVL Svenska Miljöinstitutet

Om oss

IVL Svenska Miljöinstitutet är ett oberoende forskningsinstitut med Sveriges bredaste miljöprofil.

Tillsammans med näringsliv, myndigheter och forskningsvärlden driver vi på omställningen till det hållbara samhället – från vetenskap till verklighet.

Följ oss

Ikon med LikedIn
Ikon med twitter
Ikon med facebook

Karriär

© 2023 IVL Svenska Miljöinstitutet AB | Om Cookies | Hantering av personuppgifter

Ikon med kryss
Till toppen