1. Startsida
  2. Press
  3. [2010-09-13] IVL deltar i återuppbyggnaden av Irak
Nyhet | 2010-09-13

IVL deltar i återuppbyggnaden av Irak

IVL Svenska Miljöinstitutet och Exportrådet har inom det svenska SymbioCity-konceptet påbörjat ett utbildningsprogram för irakier inom inledningsvis vattenproduktion och vattenavloppsrening som ett led i återuppbyggnaden av infrastrukturen i Irak. Initiativet till projektet är taget av handelsminister Ewa Björling och biståndsminister Gunilla Carlsson.

Programmet “The Development of municipal water supply and sanitation in Iraq" inleddes med ett veckolångt besök i Irak i slutet av juli där representanter från IVL, Exportrådet och Utrikesdepartementet deltog. IVL ansvarade för genomförandet av två olika seminarier i Bagdad och Basra med deltagande av höga politiska tjänstemän, där behov och svensk kompetens diskuterades.Senare under hösten kommer ett tjugotal irakier på besök till Sverige för att under en vecka få mer kunskap om hållbara VA-lösingar och träffa svenska företag inom VA-sektorn. VA-företag som är intresserad av att delta vid ett möte med irakiska representater kan kontakta Jonas Fejes

Arkiv för nyheter och pressmeddelanden

Prenumerera på våra nyhetsbrev

Sidan senast ändrad: 2022-05-27

IVL Svenska Miljöinstitutet

Om oss

IVL Svenska Miljöinstitutet är ett oberoende forskningsinstitut med Sveriges bredaste miljöprofil.

Tillsammans med näringsliv, myndigheter och forskningsvärlden driver vi på omställningen till det hållbara samhället – från vetenskap till verklighet.

Följ oss

Ikon med LikedIn
Ikon med twitter
Ikon med facebook

Karriär

© 2023 IVL Svenska Miljöinstitutet AB | Om Cookies | Hantering av personuppgifter

Ikon med kryss
Till toppen