1. Startsida
  2. Press
  3. [2010-09-03] SMED - 10 år av framgångsrik miljörapportering
Nyhet | 2010-09-03

SMED - 10 år av framgångsrik miljörapportering

I år fyller samarbetet inom SMED — Svenska MiljöEmissionsData — där IVL ingår tillsammans med SCB, SLU och SMHI — tio år. Konsortiet bildades för att ta över ansvaret för att sammanställa data inom Sveriges klimatrapportering och övrig luftrapportering.

Sedan starten för tio år sedan har samarbetet utvecklats och omfattar idag fyra programområden — Luft, Vatten, Avfall samt Farliga ämnen. 10-årsjubileet firades med ett seminarium där en rad IVL:are bidrog med presentationer på teman som Miljödata för alla, Är Sverige ett deponiland? 10 år i hetluften! och Övergödningen i Östersjön.   Samarbetet inom SMED har i mångt och mycket varit en framgångssaga och det lovordades av Naturvårdsverkets generaldirektör Maria Ågren som sa att hon såg SMED-konsortiet som en förebild för andra samarbeten inom miljöområdet. För mer information se www.smed.se , eller kontakta Åke Sjödin, ake.sjodin@ivl.se

Arkiv för nyheter och pressmeddelanden

Prenumerera på våra nyhetsbrev

Sidan senast ändrad: 2020-10-23

IVL Svenska Miljöinstitutet

Om oss

IVL Svenska Miljöinstitutet är ett oberoende forskningsinstitut med Sveriges bredaste miljöprofil.

Tillsammans med näringsliv, myndigheter och forskningsvärlden driver vi på omställningen till det hållbara samhället – från vetenskap till verklighet.

Följ oss

Ikon med LikedIn
Ikon med twitter
Ikon med facebook

Karriär

© 2023 IVL Svenska Miljöinstitutet AB | Om Cookies | Hantering av personuppgifter

Ikon med kryss
Till toppen