1. Startsida
  2. Press
  3. [2010-06-02] Annika Helker Lundström - ny styrelseordförande för IVL
Nyhet | 2010-06-02

Annika Helker Lundström - ny styrelseordförande för IVL

Annika Helker Lundström, vd för Svensk Vindenergi, har idag valts till ny ordförande i IVL Svenska Miljöinstitutets styrelse. Hon efterträder Kjell Jansson, vd för Svensk Energi, som avgår efter 13 år som ordförande.

Annika Helker Lundström är sedan en månad tillbaka vd för för branschorganisationen Svensk Vindenergi. Hon var dessförinnan vd för Återvinningsindustrierna i 12 år och har ett förflutet inom regeringskansliet där hon arbetade med både energi- och miljöfrågor. Annika Helker Lundström ingick även i regeringens kommission för hållbar utveckling som verkade mellan 2007 och 2009. 2008 promoverades hon till hedersdoktor i hållbar utveckling vid Mälardalens Högskola. - Det känns spännande och mycket stimulerande att få detta förtroendeuppdrag. Extra roligt är det eftersom jag faktiskt har haft kontakt med IVL lite till och från under nästan hela mitt yrkesverksamma liv och jag hyser stor respekt för det arbete och den forskning som IVL bedriver. Få saker är väl mer angelägna än att som IVL utarbeta konkreta lösningar som kan leda oss i en hållbar riktning, säger Annika Helker Lundström. För mer information:Annika Helker Lundström, tel: 08-677 28 92, 070-699 41 85 Tord Svedberg, vd IVL Svenska Miljöinstitutet

Arkiv för nyheter och pressmeddelanden

Prenumerera på våra nyhetsbrev

Sidan senast ändrad: 2020-10-23

IVL Svenska Miljöinstitutet

Om oss

IVL Svenska Miljöinstitutet är ett oberoende forskningsinstitut med Sveriges bredaste miljöprofil.

Tillsammans med näringsliv, myndigheter och forskningsvärlden driver vi på omställningen till det hållbara samhället – från vetenskap till verklighet.

Följ oss

Ikon med LikedIn
Ikon med twitter
Ikon med facebook

Karriär

© 2023 IVL Svenska Miljöinstitutet AB | Om Cookies | Hantering av personuppgifter

Ikon med kryss
Till toppen