1. Startsida
  2. Press
  3. [2007-10-09] Etanol - lösning eller vägen mot katastrof
Nyhet | 2007-10-09

Etanol - lösning eller vägen mot katastrof

Tisdagen den 6 november arrangerar IVL och KTH genom Centrum för hållbar utveckling, CHU och i samarbete med SIKA, Statens institut för kommunikationsanalys, ett seminarium om framtida drivmedel för fordon. En av de inbjudna talarna är den i USA mycket kontroversielle Tad Patzek, professor vid UC Berkely.

Under senare tid har allt fler kritiska röster mot etanol som fordonsbränsle börjat höjas. En av de mer vältaliga kritikerna är professor Tad Patzek från UC Berkely i USA. Han går så långt som att säga att etanol gör mer skada än nytta. Patzek tror över huvudtaget inte på några agrobränslen som fordonsbränsle. Långsiktigt skulle en sådan produktion leda till inget mindre än en katastrof, hävdar han i en rapport till OECD. Tad Patzek menar att lösningen måste finnas i fordon med el- och hybriddrift, på sikt drivna av solceller. Samma uppfattning har Ron Swenson, en entreprenör från Santa Cruz i USA som turnerar världen runt för att lansera nya framdrivningssystem som bygger på solcellsteknik. SIKA, Statens institut för kommunikationsanalys och Centrum för hållbar utveckling, CHU, arrangerar nu ett seminarium där Tad Patzek och Ron Swenson utvecklar sina resonemang. De får även möta kritiker och debattera med publiken. Seminariet som är kostnadsfritt hålls på engelska. Tid: Tisdagen den 6 november 2007 kl 13.00 - 16.30 Plats: Lundqvist & Lindqvist, Klarabergsviadukten 90 i Stockholm För mer information kontakta: Eva Bingel, IVL

Arkiv för nyheter och pressmeddelanden

Prenumerera på våra nyhetsbrev

Sidan senast ändrad: 2020-10-23

IVL Svenska Miljöinstitutet

Om oss

IVL Svenska Miljöinstitutet är ett oberoende forskningsinstitut med Sveriges bredaste miljöprofil.

Tillsammans med näringsliv, myndigheter och forskningsvärlden driver vi på omställningen till det hållbara samhället – från vetenskap till verklighet.

Följ oss

Ikon med LikedIn
Ikon med twitter
Ikon med facebook

Karriär

© 2023 IVL Svenska Miljöinstitutet AB | Om Cookies | Hantering av personuppgifter

Ikon med kryss
Till toppen