1. Startsida
  2. Press
  3. [2007-05-11] Sony stöttar IVL-projekt om Östersjön
Nyhet | 2007-05-11

Sony stöttar IVL-projekt om Östersjön

Rocky och IVL är en oväntad konstellation som uppstått i ett projekt som Sony initierat. Sony har nämligen låtit en grupp konstelever måla en jätteduk vid Sergels torg i Stockholm med motiv skapat av Rocky-kreatören Martin Kellerman. Målningen ska skäras upp i 50 tavlor som den 20 maj auktioneras ut av Bukowskis. Intäkterna från auktionen går till IVL och ett forskningsprojekt om åtgärder för att förbättra miljön i Östersjön.

Ett team bestående av konstelever från Stockholm och Göteborg har mellan den 18 och 19 april tecknat, målat och sprayat en 117 kvm stor duk uppe på fasaden till Drottninggatan 39 i Stockholm. - Projektet innebär ett spännande och nyskapande sätt att kommunicera vårt varumärke - en kombination av konst, populärkultur och näringsliv som samverkar för miljön, säger Tomas Malmström, marknadschef på Sony. Jättemålningen har plockats ned skurits upp i en serie av 50 individuella tavlor. Dessa ställs ut på galleri vid Kungsträdgården 15-20 maj, och utställningen är öppen för allmänheten dagtid. Verken kommer även att förevisas en specialinbjuden publik som kan lämna bud i förväg eller direkt vid en auktion som hålls av auktionsfirman Bukowskis på galleriet. Intäkterna från auktionen går till IVL som kommer att tillsammans med Sony skräddarsy ett angeläget forskningsprojekt som leder till konkreta åtgärder för att förbättra miljön i Östersjön. För mer information kontakta: Östen Ekengren, IVL

Arkiv för nyheter och pressmeddelanden

Prenumerera på våra nyhetsbrev

Sidan senast ändrad: 2020-10-23

IVL Svenska Miljöinstitutet

Om oss

IVL Svenska Miljöinstitutet är ett oberoende forskningsinstitut med Sveriges bredaste miljöprofil.

Tillsammans med näringsliv, myndigheter och forskningsvärlden driver vi på omställningen till det hållbara samhället – från vetenskap till verklighet.

Följ oss

Ikon med LikedIn
Ikon med twitter
Ikon med facebook

Karriär

© 2023 IVL Svenska Miljöinstitutet AB | Om Cookies | Hantering av personuppgifter

Ikon med kryss
Till toppen