1. Startsida
  2. Press
  3. [2006-12-08] Nu startar IVL Klimatkampen
Nyhet | 2006-12-08

Nu startar IVL Klimatkampen

Sveriges gymnasieelever får nu chansen att utveckla idéer för att minska bidraget till växthuseffekten. De inbjuds att komma med bidrag till den riksomfattande kunskapstävlingen Klimatkampen som ingår i ett projekt som drivs av IVL.

Bakom tävlingen finns ett projekt som drivs av IVL Svenska Miljöinstitutet. Projektet genomförs i nära samarbete med lärare, elever och sakkunniga. Klimatkampen är tänkt att vara en plattform för att hitta bra sätt att lära för hållbar utveckling. Tanken är att dagens unga ska utnyttja sin potential att tänka nytt och kreativt, och samtidigt öka sin kunskap om och handlingskraft inför pågående klimatförändringar. - Gymnasieelever är i full färd med att skapa sin livsstil och är viktiga spridare av ny kunskap och information. Vi vill dessutom att de lämnar skolan med en känsla av att de kan göra skillnad, säger Annsie Kumlin, projektledare på IVL Svenska Miljöinstitutet. Tävlingen är öppen för alla program och årskurser på gymnasiet. Eftersom lösningen på problemet kräver bidrag av olika slag finns det tre tävlingskategorier. Tävlingsbidragen ska vara inlämnade senast den 27:e april. Prisutdelning blir det i slutet av maj 2007.

Arkiv för nyheter och pressmeddelanden

Prenumerera på våra nyhetsbrev

Sidan senast ändrad: 2020-10-23

IVL Svenska Miljöinstitutet

Om oss

IVL Svenska Miljöinstitutet är ett oberoende forskningsinstitut med Sveriges bredaste miljöprofil.

Tillsammans med näringsliv, myndigheter och forskningsvärlden driver vi på omställningen till det hållbara samhället – från vetenskap till verklighet.

Följ oss

Ikon med LikedIn
Ikon med twitter
Ikon med facebook

Karriär

© 2023 IVL Svenska Miljöinstitutet AB | Om Cookies | Hantering av personuppgifter

Ikon med kryss
Till toppen