1. Startsida
  2. Press
  3. [2017-05-31] ”Inför skatteförmån och få fler att ta cykeln till jobbet”
Debatt | 2017-05-31

”Inför skatteförmån och få fler att ta cykeln till jobbet”

Arbetspendlingen med cykel behöver öka av såväl miljö- som hälsoskäl. En viktig åtgärd är att fler arbetsgivare erbjuder cykelförmåner till sina anställda. Regeringen behöver därför ändra dagens skatteregler så att cyklister kan erbjudas ett skattegynnat leasingscykelupplägg. Det skriver Svante Axelsson, regeringens samordnare för Fossilfritt Sverige och Anders Roth, mobilitetsexpert på IVL Svenska Miljöinstitutet i en debattartikel i Dagens Samhälle.

I veckan lämnar Fossilfritt Sverige ett förslag, framtaget tillsammans med IVL Svenska Miljöinstitutet, till klimatminister Isabella Lövin (MP) och miljöminister Karolina Skog (MP), om att regeringen bör ge möjlighet för arbetsgivare att erbjuda cykelförmån som friskvårdsbidrag. Debattartikeln i Dagens Samhälle publicerades den 31 maj 2017, läs den här: ”Inför skatteförmån och få fler att ta cykeln till jobbet”

Prenumerera på våra nyhetsbrev

Sidan senast ändrad: 2020-10-23

IVL Svenska Miljöinstitutet

Om oss

IVL Svenska Miljöinstitutet är ett oberoende forskningsinstitut med Sveriges bredaste miljöprofil.

Tillsammans med näringsliv, myndigheter och forskningsvärlden driver vi på omställningen till det hållbara samhället – från vetenskap till verklighet.

Följ oss

Ikon med LikedIn
Ikon med twitter
Ikon med facebook

Karriär

© 2023 IVL Svenska Miljöinstitutet AB | Om Cookies | Hantering av personuppgifter

Ikon med kryss
Till toppen