1. Startsida
  2. Press
  3. [2015-06-24] Matbanker kan minska matsvinnet
Debatt | 2015-06-24

Matbanker kan minska matsvinnet

I Stockholms län slängs omkring 271 000 ton mat varje år, och då är inte jordbrukssektorn medräknad. Matsvinnet uppkommer i alla led från tillverkningen, hos grossister, i butiker och restauranger samt i hushållen. Att minska matsvinnet skulle inte enbart spara pengar. Produktionen av den mat som slängs i Stockholms län ger upphov till cirka tre procent av Stockholms läns totala utsläpp av växthusgaser, så det finns även en klimatnytta med att minska matsvinnet.

I en debattartikel i Norrtelje Tidning den 24 juni 2015 ger IVL:s Åsa Stenmark tillsammans med Ole-Jörgen Hanssen, Kirsi Silvennoinen, Irmelin Gram-Hanssen exempel på hur matsvinnet kan minska i framtiden. Debattartikeln kan du läsa här: http://norrteljetidning.se/debatt/1.3037487-matbanker-kan-minska-svinnet Debattartikeln har publicerats i flera tidningar.

Prenumerera på våra nyhetsbrev

Sidan senast ändrad: 2020-10-23

IVL Svenska Miljöinstitutet

Om oss

IVL Svenska Miljöinstitutet är ett oberoende forskningsinstitut med Sveriges bredaste miljöprofil.

Tillsammans med näringsliv, myndigheter och forskningsvärlden driver vi på omställningen till det hållbara samhället – från vetenskap till verklighet.

Följ oss

Ikon med LikedIn
Ikon med twitter
Ikon med facebook

Karriär

© 2023 IVL Svenska Miljöinstitutet AB | Om Cookies | Hantering av personuppgifter

Ikon med kryss
Till toppen