1. Startsida
  2. Press
  3. [2012-08-28] Storköken måste kunna planera bättre för att nå uppsatta miljömål
Debatt | 2012-08-28

Storköken måste kunna planera bättre för att nå uppsatta miljömål

Storkök spelar en viktig roll i kommunernas arbete för att nå klimatmålen. Tre miljoner svenska måltider tillagade i köken varje dag ger två miljoner kilo koldioxidutsläpp årligen som resultat. Kökens klimatarbete måste vässas. Men trots det saknas nödvändiga verktyg. Det skriver Fredrik Person, projektledare, och Tord Svedberg, vd, vid IVL Svenska Miljöinstitutet i en debattartikel i Dagens Samhälle (28/8 2012).

Läs hela debattartikeln här.

Prenumerera på våra nyhetsbrev

Sidan senast ändrad: 2020-10-23

IVL Svenska Miljöinstitutet

Om oss

IVL Svenska Miljöinstitutet är ett oberoende forskningsinstitut med Sveriges bredaste miljöprofil.

Tillsammans med näringsliv, myndigheter och forskningsvärlden driver vi på omställningen till det hållbara samhället – från vetenskap till verklighet.

Följ oss

Ikon med LikedIn
Ikon med twitter
Ikon med facebook

Karriär

© 2023 IVL Svenska Miljöinstitutet AB | Om Cookies | Hantering av personuppgifter

Ikon med kryss
Till toppen