Nyhet | 2022-05-30
ReCollab ny supporter till SAMS
ReCollab har blivit ny supporter i det gemensamma arbetet mot minskat matsvinn
ReCollab arbetar med cirkulära affärsmodeller och produkter och att minska matsvinnet tillsammans med företag som vill driva ett aktivt matsvinnsarbete. De använder interaktiva metoder och involverar olika kompetenser och funktioner i verksamheten – hela vägen från nulägesanalys till action. Resultatet blir ett effektivt svinnabete som bidrar till både minskade växthusgasutsläpp och ekonomiska besparingar.
ReCollabs fyra hetaste tips för att minska svinn i butiksledet:
- En studie från SLU visar att färsk frukt och grönt står för 83 viktprocent av de undersökta avdelningarnas totala svinn (det vill säga både butikssvinn och reklamationer). “Svinnpåsar” har blivit ett vinnande koncept som även uppskattas av butikens kunder.
- Prioritera svinnet av animalier för att snabbt få ner miljöbelastningen och kostnaderna.
- Avokado är en svår nöt att knäcka. Titta på hur era hyllor ser ut och försök att hitta rutiner som inte kräver “avokado-berg”.
- Fiskauktion är en spännande lösning som Stora COOP Visby anordnar för pensionärer.
Läs mer om ReCollab: recollab.com Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Sidan senast ändrad: 2022-06-16
Arkiv för nyheter och pressmeddelanden
Nyheter
-
2024-06-13 | nyhetDialog är temat för årets höstmöte
-
2024-05-13 | nyhetNu finns en komplett handbok för donationer av livsmedel
-
2024-05-13 | nyhetProjektet Blod och Rova utvecklar nya livsmedel av matsvinn
-
2024-04-11 | nyhet– Listiga lösningar krävs från proffsen för att minska matsvinnet
-
2024-04-09 | nyhetEngagerat och högt i tak på SAMS årsmöte