Nu är nötsvinnsprojektet är igång
Nötsvinnsprojektet inom SAMS har dragit igång med en träff på Sveriges lantbruksuniversitet i Götala.
Nötsvinnsprojektet är finasierat av Formas och leds av Ingrid Strid vid SLU, Sveriges lantbruksuniversitet. Det ska undersöka hur vi kan minska förluster och svinn vid primärproduktionen av nötkött.
Projektmedlemmarna träffades på SLU:s forskningsanläggning för nöt- och lammköttsproduktion, Götala, som ligger strax utanför Skara. Där bedrivs tillämpade försök med nötkreatur och får. Försöken kan till exempel handla om uppfödningsmodeller där utfodring, bete, miljöaspekter, produktionsekonomi och köttkvalitet jämförs.
SAMS följer resultaten som leverans under nötsvinnsprojektets gång och hjälper även till med kommunikationen som gäller slutseminariet.
-
2024-06-13 | nyhetDialog är temat för årets höstmöte
-
2024-05-13 | nyhetNu finns en komplett handbok för donationer av livsmedel
-
2024-05-13 | nyhetProjektet Blod och Rova utvecklar nya livsmedel av matsvinn
-
2024-04-11 | nyhet– Listiga lösningar krävs från proffsen för att minska matsvinnet
-
2024-04-09 | nyhetEngagerat och högt i tak på SAMS årsmöte